Anketa
Želite li da Dlmacija postane Neovisna Država [581 votes total]

Da, smatram da taj narod zaslužuje živjet samostalno (412)
 71%
Pa možda se slažem s njima (9)
 2%
Vjerojatno želim jer imaju čvrstu tradiciju i povijest (21)
 4%
Mislim da nebi jer oni pripadaju hrvatskoj stoljećima (35)
 6%
Ne, jer bi to ionako izmorilo već umornu Hrvatsku (16)
 3%
Ne, u potpunosti se neslažem (82)
 14%
Ne znam (6)
 1%


EMAIL THIS POLL
Click Here for FREE Web Polls, Guestbooks, and Forums.


Total Comments 32 | Start A New Comment
Post Info Comment
Posted By: Del Dalmatinos

Posted On: Feb 13, 2011
Views: 2805
Historija, Povjest, Ekonomija.

Ja mislim da se na ovom forumu treba pricati vise o Dalmaciji i Istri. mene ne interesuje sta ce bit sa Vojvodinom i Sumadijon oceli one bit neovisne ili ne nema povezanosti sa nasim Coukom u Dalmaciji. Germani i Madjari i Srbi to nas ne zanima. Nas zanima sto se Dalmaciji oduzima pravo Autonomije jer znamo da Dalmacija najvice doprinosi budjetu Republike Hrvatske. Dalmaciju i Istru posecuje vise od 8 miliuna turista godisnje a lova ide za Zagreb. Dalmacija nije nastala od Vojvoda ili poglavnika pa da se sad pravda Vojvodini i vojvodama evo primera Crna Gora ima 80% mane od Dalmacije historiske temeljitosti da bude neovisna pa je neovisna. a Dalmacija je starija i od Hrvatske , Srbije ,Slavonije, Vojvodine , Sumadije itd. Dalmatinci imaju svoj etnos postoje dokazi DNA koji je unik sprem ostalih regija svita jezik latinos izmadju Italijanskog i Rumunjskog. Blanka Vlasic, Crkva ST.Vlah u dubrovniku.Dalmati kasnije za vreme turaka morachvlkos dans Dalmatinci u kojma se budi duh njihovih djedova. Dalmaciju ne ineresuju Madjari jer znamo kako je Dalmacija i Istra prosla kad su bile pod Hrvatsko-Madjarskom Kontrolom za nas Dalmatince koji smo u dusi i u genama Dalmatinci Madjari nisu nista bolji od Hrvata I Srba pa zvali se oni vojvodjani. Dalmacija ima kapacitet, Istoriju, Etnicitet koji je potvrdjen DNA pa ako Zagreb ne da Autonomiju onda Dalmatinci mogu da razmisle i drugacije jer ceo svit zna da je Dalmacija nekad bila Neovisna Drzava nisu je stvorili Vojvode, Poglavnici niti Madjari ili Turci. Dalmacija ce svakom biti dobar sused nije vazno kako se zvao Pozdra iz Dalmacije per tuti amici Dalmatinos cao


Posted By: Dalibor Dalmatinac

Posted On: Feb 13, 2011
Views: 2807
Historija

Slazem sa istinom da je dalmacija starija od Hrvatske i Srbije i mislim da Dalmacija ima Historiske vrjednosti koje su Hrvati i Srbi unistavali.Oko jezika Jeste da je jezik bio nesta izmedju Italijanskog i Rumunskog za vrjeme turaka Dalmatinci(Latini,Vlasi, Morachlovlasi) to su imena kako su sve nazvani dalmatinci.Danas ima u Grckoj Arumanian,U Srbiji i Macedoniji Vlasi ,U Albaniji Aromanijan ,To su Dalmatinci koji su uspjeli da sacuvaju jezik minimalo dok u Dubrovniku je totalno unisten od strane Hrvata I Srba.U srbiji ima mjesta Dalma gdje zive Dalmatinci Latini (Vlasi)


Posted By: Kairosa

Posted On: Jul 9, 2010
Views: 2956
Dalmacija

Nejasno mi je jedno.Nitko ko je od Dalmatinaca studirao u Zagrebu nije se baš vratio kući nego je ostao tamo.Toliko o dijelu Dalmacija radi.Ima dosta studija u Dalmaciji,ali bolje zbrisat u metropolu tam je bolje.I što to vi radite? Malo padne broj nezaposlenih za vrijeme sezone.Prvo nek se vrate svi potomci Dalmatinaca koji su se zaljepili za Zagreb.A onda pričajmo dalje.


Pages [ 1 2 3 ] Next Page ->  
More Comments