Stemmen
Stemrecht of stemplicht [78 votes total]

stemrecht (44)
 56%
stemplicht (34)
 44%


EMAIL THIS POLL
Click Here for FREE Web Polls, Guestbooks, and Forums.


Total Comments 3 | Start A New Comment
Post Info Comment
Posted By: Jef Keymeulen

Posted On: May 21, 2004
Views: 4108
Stemplicht, maar

Elke stemgerechtigde moet zijn stem uitbrengen.

Bij het stemmen moet men zich 'niet akkoord' kunnen verklaren met het hele aanbod. Dus op niemand stemmen. Doet een derde dat dan moeten de verkiezingen ongeldig verklaard worden, de partijen moeten ontbonden worden en niemand mag zich terug aanbieden. Elke nieuwe partij moet terug voldoende handtekeningen inzamelen.

Hiermee zou het Blok nooit succes gehad hebben en zou het beleid van de laatste 15 jaren al lang terug gefloten geweest zijn. Vandaag blijft men voort kankeren zonder essentiele problemen op te lossen.

De macht moet uit de handen van de partijen blijven en terug naar het parlement !


Posted By: Alain Boone

Posted On: Apr 27, 2004
Views: 4141
Stemrecht

Door blanco, ongeldig en cordon sanitair wordt minimum 30% van de stemgerechtigde bevolking niet vertegenwoordigd. +/- hetzelfde als in NL (waar de opkomstplicht al zo'n 30 jaar dacht ik is afgeschaft). Wat is dan de meerwaarde van stemplicht in een land waarin (alleen al) door de institutionele opbouw met enige democratische inspraak van de bevolking geen rekening kàn gehouden worden zonder het kaartenhuisje in elkaar te doen vallen?


Posted By: democraat

Posted On: Mar 11, 2004
Views: 4214
stemplicht!

om een echt representatief parlement te hebben heb je de mening van iedere burger nodig.

"zwevende kiezers" moeten maar blanco stemmen, als je gewoon stemrecht wilt dan moet je eveneens blanco stemmen dan geven we een duidelijk signaal