Thema's
Welke zijn voor u de belangrijkste politieke thema's en waarom? [429 votes total]

belastingen (39)
 9%
buitenland (12)
 3%
drugs (21)
 5%
economie (37)
 9%
gezinsbeleid (16)
 4%
justitie (31)
 7%
migrantenbeleid (50)
 12%
milieu (22)
 5%
mobiliteit (23)
 5%
pensioenen (26)
 6%
sociale zekerheid (36)
 8%
staatshervorming (32)
 7%
veiligheid (45)
 10%
werk (39)
 9%


EMAIL THIS POLL
Click Here for FREE Web Polls, Guestbooks, and Forums.


Total Comments 1 | Start A New Comment
Post Info Comment
Posted By: Jef Keymeulen

Posted On: May 21, 2004
Views: 3620
Mijn voornaamste punten

Economie : dit is het mechanisme dat middelen, inspanningen, lasten en winsten regelt om de nodige werkings-/levensmiddelen te produceren, werk te verschaffen, inkomsten te realiseren en de nodige fondsen voor de overheden te generen.

Gezin : is een van de hoekstenen van de gemeenschap. Het is de kern waarin nieuw leven ontstaat, de kinderen hun basisopleiding verkrijgen. Aldus de bron van het instand houden van de bevolking.

Mobiliteit : is naast communicatie een van de essentiele elementen nodig om de gemeenschap leefbaar te houden. Het is te vergelijken als de bloedsomloop in een menselijk lichaam, het transportmechanisme bij uitstek. Geen enkele dokter schrijft zijn pacienten aderverkalking voor. Bij ons staan de overheden met hun twee voeten op de mobiliteit. Men doet er niets aan, de economie rijdt zich vast, Vlaanderen heeft gedurende de 5 laatste laren van paars al meer dan 30% van de economische activiteit ingeboet. Doe maar verder...

Sociale zekerheid : mensen die werken doen inspanningen hetzij op basis van vaardigheden, hetzij op basis van kennis. Zij zijn de kern die de economie realiseert en zij moeten beschermd worden tegen ziekte, ongevallen, economische tegenslagen. Sociale zekerheid moet in het economisch proces ingebouwd worden voor zowel de werknemer als de werkgever.

Werk : voornaamste bron van inkomsten, sleutel van de economie.