Verkiezingsdag
Moeten de federale en Vlaamse verkiezingen samenvallen? Waarom? [80 votes total]

Ja (48)
 60%
Nee (32)
 40%


EMAIL THIS POLL
Click Here for FREE Web Polls, Guestbooks, and Forums.


Total Comments 4 | Start A New Comment
Post Info Comment
Posted By: Jef Keymeulen

Posted On: May 21, 2004
Views: 5421
Ja

Het zou beter zijn dat wij eenmaal volksvertegenwoordigers kiezen die gemeenschappelijk zijn voor zowel de het gewestelijk als het federale niveau. In de gewesten komt men per taalgroep bijeen, in het federale parlement komen alle volksvertegenwoordigers bijeen. Daarenboven word(t)(en) de kamer(s) van volksvertegenwoordigers beter onderbouwd met commissies waarin zowel deskundigen als betrokkenen (tijdelijk) kunnen zetelen.

Op dit ogenblik is er een te veel aan politici voor dit kleine land. Wij kunnen voor heel Belgie slechts 20 ministers betalen, er zijn er nu 56 aan de macht. Dit werkt alleen de verdeeldheid van de bevoegdheden in de hand en maakt de besluitvaardigheid onmogelijk. Gezien de crisis zou men het aantal politieke mandaten moeten halveren. Politiek leven wij te ver boven onze stand !


Posted By: Belgian

Posted On: May 3, 2004
Views: 5446
JA

De Vlaamse verkiezingen worden best afgeschaft. België is een klein maar welvarend Koninkrijk, NIEMAND wil dit verdeeld zien. Op een paar flamingantische zotten na. Laten we België besturen met één regering, en één parlement. Zo komen we eindelijk geloofwaardig over bij onze buitenlandse vrienden, en kunnen we ons land ook eindelijk eens GOED besturen. De enige partij die dit samen met U wil realiseren is thans de BUB. www.belgischeunie.be


Posted By: Alain Boone

Posted On: Apr 27, 2004
Views: 5466
Samenvallen verkiezingen

Ja, het opheffen van het dubbelmandaat heeft de macht van de wetgevende macht tov de uitvoerende macht verzwakt. Er is geen coherentie meer mogelijk in het behandelen van aangelegenheden die met elkaar verbonden zijn (verkeer, zelfstandigen, sport, ...). In de lijn van de filosofie van de staatshervorming moeten de federale verkiezingen afgeschaft worden. 1 verkiezing voor de gewestraden (Vlaams parlement); wie verkozen is zetelt in Vlaams en federaal parlement. De regeringen kunnen gesplitst blijven, dit is leidt niet tot een democratisch deficit.


 
More Comments