off road pravilnik
Treba li hrvatskom off roadu jedinstveni pravilnik kojim bi se definirale najosnovnije stvari? [86 votes total]

da (77)
 90%
ne (5)
 6%
svejedno mi je (4)
 5%
Click Here for FREE Web Polls, Guestbooks, and Forums.


Total Comments 11 | Start A New Comment
Post Info Comment
Posted By: schnee

Posted On: Jul 16, 2005
Views: 1884
molba...

decki, naravno - i cure (ako ima koja osim mene :-) ), ja bih lijepo molila da izbacite uvrede i prostote (tipa: "sranja" i sl.).
ovo zaista nije mjesto za tako nesto, a nece biti dozvoljeno niti na forumu.
ovo je samo jedna mala anketica za sve vas koji se zelite izjasniti "za" ili "protiv" - odn. "svejedno mi je" i da iskreno prokomentirate tu temu.
evo, i ja predlazem da svoja misljenja i stavove prezentirate na forumu, a uz to, ako imate neko pitanjce na koje bi voljeli da se posjetitelji ove stranice izjasne, posaljite mi mail sa pitanjem i event. odgovorima pa cemo napraviti jos jednu, novu anketu.
zahvaljujem na razumijevanju...


Posted By: LR

Posted On: Jul 16, 2005
Views: 1887
Sory

Zao mi je ako sam svojim komentarom dirnuo neciju njeznu organizatorsku ili offroadersku dusu.Ili necije komplekse.XY,ako zelis argumentiranu raspravu (ne svadju) logiraj se na forum,otvori temu i to je to.Na ovom mjestu se komentira anketa,a ne tudji komentari.


Posted By: xy...

Posted On: Jul 16, 2005
Views: 1895
komentar na "komentar"

Ne sjeèam se da sam vidio više od 2 vozila hrvatskih posada na CT-u - i to Suzuki i Toyota, pa pitam onda LR-a jel on jedan od tih koji su vozili na ovogodišnjem CT-u ili - ako sam dobro shvatio, on vozi Land Rover?!
Ako voziš LR-a, kako to da nisi bio na CT - kad je to jedna od 2 utrke koja ne spada u kategoriju "seljaštva"?!
Možda ni ti nemaš "muda" prijaviti se za takvu utrku pa svoje komplekse rješavaš pljujuæi po drugima?!
Ako si netko ne može priuštiti Ferrary ili Mercedes, kupiti æe Golfa ili nešto drugo. Sva je sreæa da ima izbora na tržištu!
Tako je i sa off roadom.
Ako netko želi na CT ili u Breganu, dapaèe, no ako netko želi na "seoske" utrke, svaka èast svima koji si daju truda da im to priušte.
A svi vi koji pljujete po takvim i sliènim utrkama, nemate "muda" (da se poslužim tvojim rijeèima) odvoziti ni one utrke koje dižete u nebesa.
Da se razumijemo, CT je izvrsno natjecanje i nemam ništa protiv njega kao ni protiv Bregane, ali ipak nisam toliko ogranièen da zbog takve utrke kažem da su ostale sranje!
To mogu reæi samo osobe koje ili su zavidne što se ne mogu kvalitetno ukljuèiti na ostala off road natjecanja - ma kakva ona bila, ili osobe koje vole samo puno prièati - dakle, NE oni koji ne žale potrošiti novac na dijelove koje æe potrgati kad odu na "seosko" natjecanje, odnosno koji se usude uèi u iskopane grabe i slièno.
Ako je CT na primjer za isti iznos kao i ostala natjecanja, kako to da su samo 2 posade sudjelovale?!
Gdje onda leži problem?
U organizaciji, u novcu ili neèem treæem?!


Posted By: schnee

Posted On: Jul 14, 2005
Views: 1903
LR

LR, hvala ti na komentaru (misljenju) ...
uzivaj :P


Posted By: LR

Posted On: Jul 10, 2005
Views: 1936
komentar

u Hrvatskoj se voze samo dvije offroad utrke vrijedne spomena :CT i Bozicni Trophy (u organizaciji iste ekipe). Sve ostalo su seljacka i/ili seosko-turisticka posla, a dobro je poznato da takvo sto iskljucuje svaki dogovor, pravila, pravilnik i sl. I ranije je bilo pokusaja dogovaranja pravilnika,ali je to propalo.Nadalje,kada bi se i postigao nekakav dogovor medju organizatorima,ne postji krovna organizacija koja bi na samoj utrci kontrolirala postivanje pravilnika.Dakle, sva je prilika da ce se nastaviti po starom,a to je zna se: pravilnik prepisan od CT-a,a zatim na samoj utrci slijede prilagodbe.... Sto se tice samih natjecatelja,bojim se da ce malo njih sudjelovati u ovoj anketi,medjutim oni imaju izbor.naime, mogu uz visoku kotizaciju iz vlastitog dzepa trgati vlastito (skupo) vozilo po umjetnim grabama ina taj nacin pridonjeti uveseljvanju lokalnog pucanstva ili voziti gore spomenute utrke. Sve je pitanje afiniteta (i muda).Sto se love tice sezona seoskih trkica i CT kostaju jednako


Posted By: schnee

Posted On: Jun 30, 2005
Views: 1980
...

hvala ti na misljenju, no bilo bi mi draze da znam koji si ti "prijatelj", hehehe...
slazem se sa tobom za komentare - priznajem da sam ocekivala vise od off roadera - pogotovo na tu temu, ali sta ces... uvali ih u mocvaru i oni ce iz toga isplivati, no uvali im tastaturu i komp... tesko (mozda sa dzojstikom i bi - to je kao sa vitlom, hehehe)


Posted By: prijatelj

Posted On: Jun 28, 2005
Views: 1990
anketa

E, jadna ti ženo :)
Ti se toliko trudiš da animiraš ove tvoje off roadere, a èini mi se da se samo ova dvojca dolje usude reæi glasno šta misle!
Oèito je malo onih koji se ne boje izreæi glasno stavove.
Ako ti nešto znaæi, ja sam dao svoj glas jedinstvenom pravilniku jer smatram da nisi bez razloga potegla to pitanje.


Posted By: xy...

Posted On: Jun 19, 2005
Views: 2073
Svakako da!

Mislim da je ova anketa pravi potez, jedino me je strah da to neæe pomoæi sve dok se ne maknu oni pojedinci koji traže korist i mijenjaju pravilnike na licu mjesta.
Trebali bi se zapitati kuda to vodi, jer zbog takvih sve manje ljudi æe dolaziti na trke.
Moj prijedlog je da svi oni koji jesu za jedan pravilnik - takav i naprave, a oni koji su protiv, neka rade po svome.
Vrlo brzo æe im ponestati natjecatelja.


Posted By: jeep forever

Posted On: Jun 18, 2005
Views: 2092
pravilnik

Da za jedinstveni pravilnik. Zašto? Samo u hrvatskoj ima 20-tak off-road utrka, i doslovce sve su sa razlièitim pravilnicima. Mi smo sada pri kraju sa organizacijom jedinstvenog Euro Cup-a u Xtreme off-roadu, 4 utrke ( 2 hr, 1 I, 1 A ) i zajedno smo usaglasili zajednièki pravilnik. Svaki sudionik toga kupa kad priðe na prvu utrku upoznat je sa pravilnikom te znade da je svaka sljedeæa ista. Problem je isto tako šta su neka pravila sliæna te ih svaki klub-organizator doslovce tumaèi na svoj naæin, tj. kako njemu odgovara. Nerijetko se nakon utrke stvaraju zavrzlame, svaðe... jer organizator šteluje utrke kako on to zaželi. èest sluèaj u ...zna se, deèki koji voze o tome dosta diskutiraju. Ne kažem da je naš pravilnik zlatan, ali rezultati se vide. Na našoj i na još 2 ili 3 utrke u hrvatskoj ima svake godine sve više sudionika, a na ostalima svake godine sve manje, zašto? Zna se! Loš pravilnik koji usput trpi namještanje rezultata. Jednostavno pravilnik mora biti:
Kratak, jasan, transparentan ( znaèi nemoguænost èitanja izmeðu redova ), oštar, pravedan, i rezultati utrke dostupni svima u svakom momentu uz moguænost kontrole ostalih sudionika.


Posted By: schnee

Posted On: Jun 17, 2005
Views: 2101
razlozi...

ljudi, bas me zanimaju razlozi "za" i "protiv"...
ostavite svoj komentar ovdje... bez brige, nemorate navesti pravo ime :-)
možda pomognete vašim komentarima i prijedlozima...ili samo mišljenjem


Posted By: schnee

Posted On: Jun 17, 2005
Views: 2120
za :-)

ja sam iskoristila svoje demokratsko pravo i dala glas ZA jedinstveni pravilnik :-)
da vidim sada vas....